Zamieszczone przez lec
jak czyścić lakier po muchach.
Zwiń
X
-
jak czyścić lakier po muchach.
Więc w lato na podwórku jest trochę much które uwielbiaja siedzieć na samochodzie i go brudzić.
- opcja 1 - co dwa dni jeździć do myjni
- opcja 2 - pucować specjalna pastą
Może są jakieś inne sposoby bo niektóre śaldy są takie ze myjnia ich nie rusza. A chowanie samochodu do garażu za każdym razem to katorga.
Autorushttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
-
-
Zamieszczone przez Pulsejaja sobie robisz? :diabelski_usmiech
mnie komary , muszki, i tym podobne nisko latajace potwory atakują głównie w trakcie jazdy. na podwórku nie mam takich upierdliwców :diabelski_usmiech .
a problem z myciem "resztek owadowych" rozwiązałem po tym jak namaściłem samochód woskiem z meguiars- samo pieroństwo schodzi po spryskaniu woda i przetarciu szmatą.
aha - i nie jeżdżę na myjki automatyczne: zasuwam na stację, gdzie maja garaż z karcherem- proszę uprzejmie kolegę, żeby : spryskał auto jakimś "czymś"( niby szampon, ale skoncentrowany -profi środek trans...costam cośtam), potem płucze to karcherem, znowu tenże środek... potem wywalam kolesia za drzwi z ich szczotkami - biorę swoją gąbkę - myję autko , a potem to już mi maja go tylko opłukać. na koniec zebranie wody z lakieru - i luzik. autko czyściutkie bez jakiegokolwiek śladu muszki, asfaltu, i innego badziewa.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
lec
ale to sa do usuwania rozpłaszczonych robali a nie takich co CI na masce jaja skladaja no w czasie postoju
u Auorusa muchy tak szybko lataja ze nawet na stojacym aucie sie rozbijaja
Komentarz
-
lec
ja mam specjalny preparat do usuwania robactwa , ale takiego rozbitego na trasie. Jesli sie nie wybieram na myjke to przynajmniej muchy usuwam samodzielnie zeby do konca wszystko nie zaschlo bo potem trudniej usunac
Komentarz
-
podaj nazwę tego srodka, w końcu czas skończyć z tym robactwemhttp://forum.muratordom.pl/showthrea...5%82a-Autorusa
Budowa mojego domku MURATORZE
----------------------------------------------------
Octavia AZS TDI 130KM obecnie 407 kkm
Komentarz
-
-
lec
-
Zamieszczone przez huwebiorę swoją gąbkę - myję autko
Pytam bo w gąbkę lubi sobie wsiąkać kurz i piasek więc oprócz mycia zapodajesz sobie na lakier lekką polerkę. Masz koła już na lakierze czy nie ma jeszce śladu?
Kolor masz jak widze z awataru srebrny albo stalowo niebieski?
Moze microfibra albo ircha byłaby lepsza? :szeroki_usmiechOctavia II Liftback Ambiente 1,9 TDI 77kW(jeszcze) i ta magiczna czerń
Komentarz
-
-
moonwalker37, gąbeczka jest idealnie czysta.- używana tylko do mycia octavii.
poza tym:
najpierw szampon na rozpuszczenie syfu, potem karcher, znowu szamponik i dopiero gabeczka. nic piaseczku nie zostaje na autku.
nie mam kól od gąbki. - a to co jest - to zrobiły myjki automatyczne uzywane na początku kariery okci u mnie.
ircha i microfibra - i owszem dobre, ale do ściągania wody.
kolor zieleń agawa.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
Super temat b mnie slady po robitych owadach na aucie doprowadzaly juz do szalu. Zawalam jutro do skody spytac sie o ten preparat.
Mam jeszcze jedno pytanie: na drzwiach pod listwa ochronna mam roznego rodzaju male kropeczki ktorych za cholere nie moge domyc [na owady to nie wyglada] - wie ktos co to i jak sie tego pozbyc?VW Golf VI 1.4TSI 122KM Highline
VW Passat B8 2.0TDI 190KM Highline
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez idaswie ktos co to i jak sie tego pozbyc?-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
lec
-
Ja się wspieram preparatem firmy BONDO. Spay, gdzie po spryśnięciu tworzy się pianka na powierzchni czyszczonej. Chwilę się odczeka po użyciu i exrobale schodzą elegancko. Jest on co prawda do szyb, ale jak plamy po owadach nie chcą zejść po myciu ręcznym to go wtedy używam.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
lec
-
Zamieszczone przez nico21czy to ten preperat z amoniakiem :?: Nie ma to negatywnego wpływu na lakier :?:O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
na asfalt to pomaga również miodzi .... masło :szeroki_usmiech
co do pianki bondo - super sprawa - nie ma co się bać o amoniak.
a nadmienię jeszcze raz z moich doświadczeń:
mam wywyskowany samochód woskiem carnauba firmy mguiars - i o ile wczesniej miałem cały czas zapaprane dolne części drzwi, tylna klapę - od asfaltu, oraz maskę od zaschłych robali - to teraz nie ma tego problemu.
lakier jest na tyle"śliski", że większość takich fafrocli schodzi sama pod karcherem. a to co zostaje bez najmniejszego problemu schodzi pod szamtką.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
Komentarz